Közösségi tervezés

Nagy örömmel tájékoztatjuk a kedves olvasót, hogy a MOL Zöldövezet Program első fordulóján sikeresen továbbjutottunk. Ezt követően belevetettük magunkat a közösségi tervezésbe. Négy alkalommal ültünk össze, ahol részt vettek az helyi Ifjjúsági Klub fiataljai,  az Egyesület önkéntesei és az együttműködő partnerei (a település intézményeinek képviselői). A jó hangulatú beszélgetések alatt nagyon ötletes megoldások születtek arra, hogy a Tündérkertünket és környezetét miként tehetnénk még szebbé.

 

A nyírgyulaji Ifjúsági Klub fiataljai nagy erővel vetették bele magukat a Tündérkert kialakításának tervezésébe. Ez a tizenévesekből álló kis társaság két és fél éve önkénteskedik az Egyesület által szervezett eseményeken. Főként technikai feladatokat látnak el, pl. rendezvények hangosítása, fotózás, videók készítése, helyszín berendezése. A fiatalok és a felnőtt felügyelők együtt, fejüket összedugva ölteleltek, hogyan tehetnénk még látványosabba az Egyesület legszebb részét, a Tündérkertet. Térképet és terveket készítettek, arra, hogy mire lenne szükségünk, ahhoz, hogy a Tündérkert adta élményeket minden korosztály magáévá tehesse.

Emellett az ifisek vállalják, hogy a záró rendezvény előkészületei keretében fejlesztés eredményeit bemutató rendezvényre plakátot és szórólapot készítenek, melyet szét is osztanak a településen. Tapasztalatunk szerint nagyon szeretik visszanézni magukat a résztvevők, ezért sok fotó készítését is tervezzük. Továbbá vállalták a tervezés során, hogy folyamatosan nyomon kísérik a megvalósulást, amatőr kisfilmet készítenek a munkák végzéséről, riportokat készítenének a programban részt vevő segítő önkéntesekkel, amit a video megosztó oldalakra is feltöltenek.