Önkéntes tevékenyésgeink

A Szafi Egyesület programjaiban való önkéntes részvételeink

Segítettünk a Szafi Egyesületnek:  egy holland – Surya-  Program keretein belül térítésmentesen 17.000 db napos kacsát osztottunk szét a lakosság között a következő településeken 2014. június – augusztus között: Nyírgyulaj, Nyírvasvári, Nyírderzs. A településeken élők nagy örömmel fogadták az adományt.

  

Az Egyesület NEEKA alapítvány által adományozott vetőmagot osztott 423 család részére. Mi a nyírgyulaji osztásban vettünk részt 2016. április 6-7. napján. 34 rászoruló család részesült ingyenesen kiosztásra kerülő vetőmagból. Babot, borsót, sárgarépát kaptak a családok, amelyet nagy örömmel vetettek el, annak reményében, hogy a betakarítás folyamán elegendő mennyiség áll majd rendelkezésükre, és bizonyos mértékben hozzájárul a konyhai kiadások leredukálásához. Ennek szellemében a későbbiekben is tudnak termeszteni különböző növényeket, és nagy értékkel fog bírni a saját munkával előállított alapanyag az egész családnak.

 

Sikerrel zárult a Tesco által támogatott, „Ön Választ, mi segítünk!” programja alatt szervezett tábor 2016. július 25  2015. július 29. között. Ötnapos szakmai nyári tábort 6-14 éves gyermekek számra szervezte az egyesület, mely  keretein belül technikai segítséget nyújtottunk a szervezőknek.

 

Táborok: A “B.U.G.I ” (Bulizz! Utazz! Gyűjts élményt! Ismerkedj!) Önkéntes Nemzetközi Ifjúsági program Nyírgyulajban című  ifjúsági csere az  ERASMUS + program keretén belül került megvalósításra 2016. nyarán a településen. A projekt keretében egy két szervezet között megvalósuló ifjúsági csereprogramot valósítottunk meg Nyírgyulaj településen. A programban főpályázóként a Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület Magyarországról, valamint partnerként az Asociatia Tineretului Protectiei Mediului Si Culturii-Somesul nevű szervezet vett részt  Romániából. Az ifjúsági csereprogram 11 napos volt , s a főpályázó egyesület székhelyéül szolgáló településen Nyírgyulajon valósult meg. A cserén mindkét szervezettől 20-20 fő fiatal vesz részt. Ezen felül a csoportvezetők és a kísérők, összesen 46 fő.A projekt a mai társadalom releváns kérdéseivel foglalkozott: aktív állampolgárság, fiatalok munkanélkülisége, vállalkozó kedvének ösztönzése, kreativitás és kultúra. A csere témája több területre fókuszált, melyek egyfelől aktuálisak, másfelől pedig a fiatalok érdeklődési köréhez és igényeihez, szükségleteihez illeszkedtek. A program megvalósítása folyamán szó volt az Európai Unióról, a munkaerő-piac működéséről, a nonprofit szektorról, de fejlesztettük a fiatalok társadalmi felelősségvállalását, kreativitását is.

 

Szafi Duatlon: Egyhónapos előkészület, sok segítség és önkéntes munkának hála megrendezésre került első SZAFI DUATLON versenyünk 2016. április 22. péntek délután. A verseny Nyírgyulaj-Máriapócs szakaszon lett megrendezve, amit a rendőrség és a polgárőrök biztosítottak és zártak le a forgalom elöl. Az Ifiklub és az egyesület önkéntesei is kivették részüket a munkálatokban, előkészületekben és biztosították az ellenőrzési pontokat és a verseny zavartalan menetét. A Nyírgyulaji Kossuth Lajos Általános Iskola biztosította számunkra a kerékpárokat és az ehhez szükséges eszközöket. A szervezésben és a verseny lebonyolításában is intenzíven részt vettünk.